Sokáig úgy álltam a sütõtökhöz, hogy esetleg közvetve ha megeszem. Elõbb egye meg a disznó, aztán meg majd én a karajjal, combbal, kolbásszal azt is megeszem valahogy. Ugyanez a véleményem a szójáról, és annak minden rokonáról.
Na most a sütõtöktõl bocsánatot kell kérnem. Biztosan valami selejt volt gyermekkoromban az a darab aminek hatására nem szerettem ezt a táplálékot. De már egyszer megpróbáltam, most pedig tovább kísérleteztem a sütõtökkel, és nem bántam meg. Fõételnek azért most sem ajánlanám, de krémlevesnek, felfújtnak, ivólének, lekvárnak igazán kitûnõ! És a tudósok szerint nem csak az egészséges táplálkozás egyik fõ eleme, hanem kifejezetten gyógyító hatása is van sok esetben.
Ma egy felfújtat rittyentettem (tojás, cukor, kevés liszt, pici fahéj, pici vanilia, összekutyul ügyesen, és be a sütõbe!)
Ehetõ!
De a szója továbbra is egy rákkeltõ ellenség!