HTML

Vénember

Friss topikok

  • Katibarát: hoppácska, lemaradtam, mijeza a belső tudósítás a magyar egészségügyről (vagy csak K bác... (2014.01.07. 19:53) Válogatás: Pillanatkép
  • Lí: Boldog új évet neked is! :) (2014.01.01. 16:20) 2014 B.U.É.K!
  • Katibarát: Boldog Új Évet kívánok, egészségben, szerencsében, örömben, bőségben:)))** (2013.12.31. 05:50) Mandulás paralelogrammák
  • palomanegra: ...lapát is kellett volna...:) (2013.12.28. 20:59) Esõ
  • Vénember: Hát az úgy vót, hogy eddig egy "Huawei dongle" nevezetű mobil izével használtam az internetet... (2013.12.26. 23:28) Huss!

Címkék

Válogatás: Pillanatkép

2014.01.05. 19:22 Orbán Gábor



A folyosóról behallatszik K-bácsi amint a szokásos "MHÕÕÕVÉRKE! Fhááázok! " monológját gyakorolja. Betegtársaim már nem is hallják, annyira megszokottá vált. Mindenki a saját bajával van elfoglalva. Ki a beteg lábával, ki a torkával, ki pedig mind a hét lábaujjával. És persze a hirtelen megélénkülõ nõvérkerajzással.

Fekszem az ágyon. Lábamon ott díszeleg a tegnapi kötés. Hamarosan nagyvizit. Addigra ezt le kellene fejteni. Belibeg az osztály legtüneményesebb nõvérkéje. (olyan húsz kiló a vasággyal együtt, de ilyen gyönyörû vaságyat én még nem láttam!)

- Mindjárt lebontom a lábát! - közli. Mire én:

- Talán elég lenne a kötést...

Jelentõs pillanat volt, ahogy megakadt a lendülete, de aztán a válla fölött visszanézett, és a tekintete azt mondta: " Na megállj! Lesz ennek még böjtje!"

Kis idõ múltán, miután a lábamat immár szabadon körbelengte a kellemes koranyári huzat, G A "kolléga" tette fel gyönyörû szemû nõvérkének a kérdést emígyen:

- Nõvérke! Engem is leápol?- Nõvérke rámkacsint, és csak annyit válaszol: - Csak a lábát kedves beteg!- majd felém villan: "Tanulok ám!"

És a szobába beköltözött a boldog elégedettség. A betegek senyvedtek, a nõvérek robotoltak, az orvosok... Tényleg! Õket nem is láttam!

Csak a folyosó egy távolabbi zugából szólt ütemesen unalomig K-bácsi, Miszerint:

- HÕÕÕVÉÉÉRKEEE! Mõõõvééérkeee! Éhhes vagyooook!

- Mõvééérke! Beszartaaaam! Bocsááánat!

- Hõõõvérke! Hány óóra vaaan?

Szóval az élet folyt tovább megszokott medrében.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://venember.blog.hu/api/trackback/id/tr535946470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katibarát 2014.01.07. 19:53:26

hoppácska, lemaradtam, mijeza a belső tudósítás a magyar egészségügyről (vagy csak K bácsi nem tud külföldiül, vagy tényleg itt bontják a lábad??:)
süti beállítások módosítása